Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожен четвертий росіянин неприязно ставиться до Кучми

П'ятниця, 18 жовтня 2002, 13:43
24 % росіян, опитаних по всій Росії 12 жовтня 2002 року, неприязно ставляться до українського президента. Як повідомило агентство Інтерфакс, ці дані оголосив Фонд "Громадська думка" за результатами всеросійського опитування 1500 респондентів.

Серед країн СНД, з якими Росії варто об'єднатися в єдину державу, росіяни найчастіше називають Білорусь (35 %), Україну (28 %), а також Казахстан (11 %) та Молдову (9 %). Утім, 18 % учасників опитування вважають, що з жодною з країн Співдружності об’єднуватися не варто.

За результатми опитування, майже половина респондентів (47 %) вважає за необхідне зміцнювати і розвивати співробітництво Росії в першу чергу з Білоруссю. 37 % опитаних вважає, що це необхідно робити з Україною, 15 % - з Казахстаном, 12 % - з Молдовою. Найменше росіян - 1 % - пропонує "дружити" з Туркменією.

Разом з тим 16 % респондентів упевнені, що Росії варто розвивати відносини з усіма державами Співдружності.

Серед лідерів країн СНД найбільшу симпатію в росіян викликає президент Білорусі Олександр Лукашенко. Позитивно про нього відгукнулася третина опитаних – 32 %, негативно – 12 %.

Друге місце серед симпатій росіян посідає президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв (20 % і 4 %), третє - президент Молдови Володимир Воронін (7 % і 2 %).

Найбільшу антипатію в громадян РФ викликає лідер Грузії Едуард Шеварднадзе – 44 % опитаних до нього ставляться негативно і тільки 2 % позитивно. Неприязне ставлення в росіян і до президента України Леоніда Кучми - відповідно 24 % і 9 %.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...