Кримський парламент остаточно "підкосив" Миримського

П'ятниця, 18 жовтня 2002, 14:43
У п'ятницю увечері Верховна Рада Криму ухвалила постанову про "дострокове припинення повноважень депутата ВР АРК Льва Миримського".

У документі також рекомендовано Виборчій комісії провести по округу Миримського повторні вибори. Таким чином, у Миримського відібрана можливість апелювати до суду.

Згідно із законом припинити дію постанов Верховної Ради автономної республіки Крим може тільки президент України шляхом відповідного подання в Конституційний суд України. І тільки цей орган може його відмінити.

Також у п'ятницю Виборчком Криму відмовив Леву Миримському в реєстрації депутатом Верховної ради Криму, незважаючи на те, що своїм попереднім рішенням Виборчком визнав його переможцем в окрузі № 25 на перевиборах у кримський парламент.

Голова Виборчкому Михайло Малишев аргументував це рішення тим, що Миримський не відмовився від мандата народного депутата України, а за Конституцією України ніхто не має права володіти двома представницькими мандатами одночасно.

Представник Миримського адвокат Олександр Шеховцов заявив, що це рішення незаконне, тому що Виборчком Криму, по-перше, не має права тлумачити Конституцію, по-друге, за законом України про вибори депутатів ВР АРК особа, визнана переможцем, має реєструватися депутатом без яких-небудь умов.

Шеховцов заявив, що Миримський опротестовуватиме рішення Виборчкому в судовому порядку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...