Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фрейд та адміністрація президента

П'ятниця, 18 жовтня 2002, 15:11
Зиґмунд Фрейд дуже давно помітив, що обмовки й описки говорять про людину набагато більше, ніж її "свідомі" висловлення. І в першу чергу це стосується слабких місць мовця. Якщо вважати, що влада – це теж свого роду мислячий організм, то досить красномовними виглядають кумедні "помилки", що час від часу можна зустріти, наприклад, на сайтах президента або Верховної Ради.

Чергову нагоду замислитися над тим, хто ж все-таки в Україні є главою держави, дав повний усілякої корисної інформації сайт нашого парламенту. Щоб не заплутатись в масивній бібліотеці законодавства України, користувач Інтернету може зазирнути на сторінку "видавців" і вибрати законодавчий акт потрібного йому автора.

Перша авторська рубрика – "Верховна рада", у ній перелічуються "видавці" (по черзі) - сам парламент, парламентські комітети, спікер тощо. Цікаве починається в рубриці "Президент": там першим номером... природно йде "глава адміністрації президента" з 10 документами. Сам гарант Конституції та його майже 16 тисяч актів опинилися тільки на другій позиції.

Втім, як показало дослідження інших офіційних сайтів, є в нас у країні ще одна структура, чий статус вище навіть, ніж у глави АП. У світлі останніх подій у медіа-просторі України, не складно догадатися, що йдеться про Головне управління інформаційної політики адміністрації. Принаймні, саме ГУІП фігурує першим на веб-сторінці, присвяченій АП на оновленому сайті "інтернет-представництва" Кучми.

"Дивну" сторінку парламентського сервера УП попросила пояснити його розробників. Як нам відповіли у ВР, справа має винятково "технічний" аспект. "Деякі розділи відсортовані за абеткою, але за бажанням можна встановити будь-яке сортування. Цього видавця [главу АП – УП] було додано нещодавно, і тому він з'явився не в тому порядку". Адміністратори сайта пообіцяли виправити непорозуміння .

PS. Пообіді у п'ятницю сайт ВР дійсно змінився - глава АП "з'їхав" на четверту позицію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування