Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин наскаржився дипломатам. За нього заступився Борис Нємцов

П'ятниця, 18 жовтня 2002, 20:47
Російські дипломати зустрілися в п'ятницю в київському СІЗО №13 з арештованим російським бізнесменом Костянтином Григоришиним.

Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна радник-посол посольства Росії в Україні Олексій Сазонов, на шостий день після затримання в Києві Григоришина російські дипломати змогли одержати дозвіл і зустрілися з ним.

На зустрічі Григоришин ще раз заявив, що категорично заперечує факт носіння їм вогнепальної зброї і споживання наркотиків. Він також вважає "відвертою провокацією те, що відбулося з ним, інспірованої конкурентами по бізнесу", повідомили в посольстві.

На зустрічі бізнесмен звернув увагу посольства на численні факти процесуальних порушень з боку правоохоронних органів України в момент затримання та у перші години після цього.

Сазонов пообіцяв детально ознайомитися з наявними в адвоката Григоришина документальними підтвердженнями його слів, після чого посольство почне необхідні кроки.

Бізнесмен позитивно оцінив дії громадськості України, у тому числі депутатів Верховної Ради, що зробили йому моральну підтримку, а також преси - як російської, так і української.

Григоришин подякував також посольству Росії в Києві й особисто послу Віктору Чорномирдіну за кроки, що здійснюються по його захисту.

Сазонов відзначив, що з урахуванням особистості затриманого і стану його здоров'я, він вважає за можливе постановку питання про зміну запобіжного заходу, хоча в кінцевому рахунку, звичайно, це залежить від української влади.

Як повідомляє прес-служба Григоришина, лідер фракції "Союз правих сил" Держдуми Росії Борис Нємцов звернувся до генерального прокурора Росії Володимира Устінова з проханням сприяти з'ясуванню всіх обставин цієї справи.

На думку депутата, "обставини затримки, так само як і наступні дії правоохоронних органів України дають вагомі підстави думати, що зазначений вище інцидент має політичне підґрунтя і може бути використаний з метою дестабілізації процесу відновлення взаємовигідних економічних відносин між нашими країнами".

Нємцов також відзначив, що "під час останнього візиту Путіна в місто Запоріжжя, завод "Дніпроспецсталь" був відзначений як один із прикладів успішної кооперації економік Росії й України. Цим підприємством керує компанія К.Григоришина".

Як повідомлялося, у неділю в Київ приїде відомий московський адвокат Генріх Падва, який має намір захищати Григоришина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування