Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доля уряду на павутинці

Понеділок, 21 жовтня 2002, 14:06
Спікер ВР Володимир Литвин заявляє, що не задоволений роботою уряду. Щодо можливої зміни Кабінету міністрів Литвин зазначив, що в цьому питанні, передусім, необхідно виходити з відповідності роботи уряду вимогам і завданням, які ставить сьогодні українське суспільство.

"Коли "так", то, вочевидь, немає необхідності його міняти, тому що це виглядатиме як розправа над Кабінетом міністрів", - сказав Литвин. З його слів, якщо ж є політична воля, щоб змінити уряд, необхідно ухвалювати це рішення, щоб члени уряду "не відчували себе тимчасовими людьми". "Треба привнести в Україну відчуття стабільності", - наголосив спікер.

На думку Литвина, необхідно визначити, чи створені умови для виконання виконавчою владою обов'язків. Відповідальність за ситуацію в країні повинні взяти на себе як Кабінет міністрів, так і парламент, наголосив він.

Коментуючи висновок Конституційного суду України щодо внесення змін в Основний закон, Литвин зазначив, що це тривалий процес і тепер справа за парламентом.

Спікер також підтвердив, що погоджувальна рада в понеділок ухвалила рішення про розгляд у середу питання про політичну ситуацію в країні. Таке рішення необхідно було прийняти, оскільки "дві години в день розглядаються не законопроекти, а мова йде про політичну ситуацію", - пояснив він.

Литвин не виключає, що в понеділок на засіданні депутатів, які входять в парламентську більшість, ставитиметься питання про формування коаліційного уряду. Зі слів Литвина, він не вважає, що на таких зборах "виробляється спільна позиція стосовно розширення більшості".

Литвин ще раз висловив думку про те, що нинішня парламентська більшість має ситуативний характер, що підтверджують і голосування, зокрема по проекту держбюджету на 2003 рік і по законопроекту про мито на металобрухт.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування