Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція наполягатиме на відставці Кучми і Смірнова

Понеділок, 21 жовтня 2002, 15:02
Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз заявив, що під час майбутнього розгляду в парламенті питання про політичну ситуацію в країні опозиційні сили наполягатимуть на тому, щоб в постанові залишилися пункти про відставку президента України Леоніда Кучми, а також міністра внутрішніх справ Юрія Смірнова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Разом з тим, сказав Мороз в інтерв'ю журналістам в понеділок, "якщо більшість не підтримає, то в цьому немає катастрофи!". Він нагадав, що відповідний проект був внесений трьома фракціями ще майже місяць тому.

Зі слів Мороза, в ході розгляду цього пункту зможуть висловитися, а також внести проекти постанови з цього питання як представники опозиції, так і пропрезидентских фракцій.

Мороз додав, що опозиційні фракції згодні внести в цей проект зміни, повідомивши про те, що лідер фракції партій Промисловців і підприємців України і "Трудової України" Сергій Тігіпко запропонував внести пункт, що стосується надання інформаційного простору для проведення дискусій опонуючих сторін. Зокрема, мова йде про надання "прямого" ефіру на телебаченні для проведення цих дискусій, повідомив лідер СПУ.

Мороз наголосив, що відставка президента є одним з елементів, що дозволяє стимулювати проведення політичної реформи. Мороз також нагадав, що в постанові, що пропонується, з питання про політичну ситуацію в Україні, містяться вимоги про зміну виборчої системи і проведення виборів на пропорційній основі, пропозиція до президента України піти у відставку і у випадку, якщо він відмовиться, стимулювати в парламенті розгляд питання про імпічмент президента, а також пункт про звільнення міністра внутрішніх справ Смірнова та інших посадових осіб, які причетні до порушення закону в державі, з посади.

Мороз також переконаний, що проведена експертиза КС законопроекту про внесення змін в Конституцію - "абсолютно відкритий і реальний шлях" для внесення змін в Конституцію країни і переходу до парламентсько-президентської республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: