Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук не піде з Банкової через примху "Нашої України"

Понеділок, 21 жовтня 2002, 16:31
Заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко називає нереалістичним сценарій відставки глави адміністрації президента України Віктора Медведчука для входження фракції "Наша Україна" до парламентської більшості. Таку думку він висловив на прес-конференції в понеділок.

Зі слів віце-спікера, "будь-який тиск взагалі є некоректним". Зінченко також зазначив, що "ефективна політична коаліція повинна бути перевірена парламентом". На його думку, "коаліція - це велика робота".

Коментуючи заяву депутатів з фракції "Наша Україна" про початок переговорного процесу зі створення більшості в рамках трьох фракцій: "Наша Україна"-"Трудова Україна"-"Регіони України", Зінченко підкреслив, що вважає "політично недоцільним і невдалим кроком" "Нашої України" обмежувати участь фракцій у переговорному процесі.

На сьогоднішній день, зі слів Зінченка, є чітке розуміння того, що необхідно йти на широкий діалог, і якщо "можна уникнути політичних запобіжників, які не дозволяють тій або іншій політичній силі штучно брати участь в дискусії, то від них необхідно відмовитися".

Він підкреслив, що СДПУ(О) йде на те, щоб брати участь у відритій дискусії щодо створення коаліції з "Нашою Україною".

Зінченко заявив, що виступає проти розгляду питання про зміну уряду без формування більшості. "Жодна політична сила не може ставити питання про формування уряду. Тільки зібравшись разом фракції можуть ставити це питання", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання журналістів про підстави для відставки нинішнього уряду, Зінченко зазначив, що соціал-демократи кілька разів "дуже критично" висловлювалися про роботу уряду і, зокрема, щодо бюджетного процесу на наступний рік.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи збирається фракція висувати кандидатуру нинішнього глави адміністрації президента, лідера СДПУ(О) Віктора Медведчука на посаду прем'єр-міністра, депутат заявив: "Ділити шкуру відомого вам звіра не треба".

У той же час, з його слів, серед кандидатів на цю посаду будуть відомі люди, однак додав, що виступає за те, щоб серед кандидатур були і люди невідомі.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...