Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податківців у Львові пікетують Ющенко та 5 тисяч людей

Понеділок, 21 жовтня 2002, 16:42
Близько 5 тис. чоловік, в тому числі майже 40 народних депутатів, серед яких і лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко, пікетують у понеділок приміщення Львівської обласної податкової адміністрації на знак протесту щодо "незаконних дій" обласних податківців, - повідомляє Інтерфакс-Україна.

В акції також беруть участь працівники концерну "Орлан-Транс", 15 автомобілів яких перекрили одну з найжвавіших вулиць Львова - Стрийську.

Як заявив Ющенко на прес-конференції незадовго до початку акції, мета візиту у Львів групи депутатів фракції "Наша Україна" полягає в тому, щоб засвідчити, що те, що відбувається, є "знущанням над всією Україною". З його слів, "генератором акції протесту проти дій податкової" став не тільки випадок з "Орланом-Трансом", але і, передусім, - "закономірність теперішньої української ситуації - тіньова влада і тіньова економіка".

Ющенко заявив, що сьогоднішня влада боїться прозорості і відвертості, тому акція протесту перед податковою адміністрацією - "вдалий мотив поговорити про ситуацію, що склалася в місті". Лідер фракції наголосив, що дії податкової є "політичним наїздом, але це стосується не тільки підприємств "Орлан-Трансу".

Зі слів Ющенка, добродійні фонди, що створюються податковою, як і побори з її сторони є політичною, а не фіскальною діяльністю. "Те, що відбувається у Львівській області, призводить до того, що можна назвати економічним терором", - наголосив він.

Коментуючи нещодавнє затримання відомого бізнесмена Костянтина Григоришина, лідер фракції заявив, що буде "ще не один Григоришин", тому що це реалізація тих рецидивів, на яких збудована теперішня політична влада.

На думку Ющенка, випадок з Григоришиним можна розглядати як попередження всім депутатам, тому що плями на костюмі і пістолет в кишені можуть з'явитися у будь-кого з них, а депутатський значок навіки не дається.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування