Єльяшкевич кличе Медведчука адвокатом Кучми на суд в США

Вівторок, 22 жовтня 2002, 10:03
Колишній народний депутат Олександр Єльяшкевич підтверджує намір подати у США позов проти президента Кучми і запрошує адвокатом на американський судовий процес Віктора Медведчука.

"Подача позову зараз знаходиться на стадії підготовки. Я буду конкретними справами доводити серйозність своїх намірів. Не словом, а ділом", - сказав в інтерв'ю "Українській правді" Єльяшкевич, який нещодавно отримав політичний притулок у США.

"Хотілося б, щоб адвокатом Кучми виступав Медведчук, щоб важку місію захисту президента у суді виконував професійний адвокат, глава союзу адвокатів України", - відзначив він. "Тим більше, що СДПУ(О) першою висунула Кучму на другий президентський термін", - додав він.

На питання про терміни судового процесу Єльяшкевич зазначив, що це "залежить від багатьох обставин". "Не можу сказати, як довго він триватиме, але важливо, щоб акт провосуддя відбувся", - зазначив він.

Зі слів Єльяшкевича, у підготовці процесу його адвокати погодилися надавати послуги безкоштовно. "ДЛя цього є декілька причин. По-перше, наявність доказової бази. Я володію дуже великою кількістю доказів, при цьому деякі з них не пов'язані з Миколою Мельниченком і про це ви дізнаєтеся на процесі".

Друга причина, через яку Єльяшкевич отримує безкоштовну юридичну допомогу - це "резонансність справи і важливість для подій, які відбуваються не тільки в Україні".

Говорячи про можливі наслідки судового вердикту, він сказав: "Найбільш позитивні для майбутнього України і дуже важкі для керівництва країни і конкретно Кучми".

Раніше Олександр Єльяшкевич неодноразово заявляв, що замовником нападу на нього був безпосередньо президент Кучма. Влітку 2002 року був оприлюднений уривок із записів екс-майора Мельниченка, на якому Кучма разом із колишнім керівником СБУ Леонідом Деркачем обговорюють замах на народного депутата Єльяшкевича.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування