Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зі сліпим, глухим і німим Кучмою нема про що говорити, вважає Мороз

Вівторок, 22 жовтня 2002, 10:27
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає, що опозиція може зняти вимогу про відставку Кучми тільки як початок переговорів із владою.

"Особисто я зняти цю вимогу (про відставку - УП) не можу, тому що вона є одним із пунктів передвиборчої програми Соцпартії", - сказав Мороз в інтерв'ю "Независимой газете".

"Нехай Кучма вплине на тих депутатів, яких він загнав у штучностворену більшість, і переконує їх проголосувати за нормальний закон про вибори на пропорційній основі. Нехай підпише ряд інших законів, які врегулюють баланс влади і забезпечать внесення змін до Конституції. І тоді подивимося - можливо, парламент вирішить, що не варто зараз чіпати президента. Всі й так знають, що він причетний до злочинів", - відзначив Мороз.

Коментуючи Варшавськую конференцію, де була зроблена спроба провести переговори між владою й опозицією, Мороз сказав, що "була продемонстрована можливість і необхідність діалогу між українською владою й опозицією. Час сідати за стіл переговорів і обговорювати питання про те, якою повинна бути наша держава, в якому напрямі нам рухатися. Дуже важливо, що це питання непокоїть і представників ЄС, які взяли участь у варшавській конференції".

Але на думку Мороза "діалог між владою й опозицією на Україні ще не почався, тому що у переговорах не бере участі Кучма. А саме він сьогодні представляє і втілює українську владу". "Але поки влада сліпа, глуха, німа по відношенню до опозиції, акції протесту триватимуть", - заявив Мороз.

Він також зазначив, що "на конференції мова не йшла про те, схвалювати цю акцію чи засуджувати, - зовнішні сили не втручаються у внутрішні справи України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування