Доля прем’єра вирішиться на позачерговому засіданні ВР - Кінаху залишилося менше місяця

Вівторок, 22 жовтня 2002, 17:01
Президент України Леонід Кучма запропонував вирішити долю уряду на позачерговому пленарному засіданні парламенту. Останнє він пропонує скликати, не очікуючи засідання 21 листопада, - заявив представник президента у ВР Олександр Задорожній в інтерв'ю газеті "CN-Столичні новини" після закритого засідання більшості в понеділок.

Задорожній зазначив, що "ця пропозиція може означати, що на цьому засіданні або буде обговорюватися питання відповідальності уряду в порядку, передбаченому Конституцією - і він піде у відставку, - або ж до цього часу уряд вже буде у відставці (мається на увазі указ президента про відставку прем'єра)". Позачергове засідання - це вихід внаслідок нестачі часу і великої кількості кандидатів на прем'єрський пост, - вважає Задорожній.

Представник президента у ВР також зазначив, що нинішня більшість формальна і вимагає високого рівня організації і відповідальності. Задорожній не зовсім розуміє, чому з поверненням до складу більшості зволікають Володимир Сивкович і Олег Беспалов, "адже всі питання, порушені паном Сивковичем, вирішені...".

Задорожній вважає, що "база зростання більшості на сьогодні вичерпана та її збільшення можливе за рахунок так званих опозиційних фракцій". Причому, відзначає Задорожній, "ми говоримо не про формування іншої більшості на базі "Нашої України", а про приєднання до коаліції або фракцій, або частин фракцій, або окремих народних депутатів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування