"Наша Україна" не була і не є антиросійською силою - Ющенко

Середа, 23 жовтня 2002, 10:25
Питання про відставку чи невідставку Кучми "навіть не стояло" під час зустрічі лідера "Нашої України" Віктора Ющенка з російськими політиками Іриною Хакамадою та Борисом Нємцовим.

Віктор Ющенко в інтерв'ю "Німецькій хвилі" сказав, що це питання "є виключно українською компетенцією, і було б принизливо, тому цю тему навіть не обговорювали тут у Росії". Він також зазначив, що повідомлення про його переговори з російськими політиками щодо відставку Кучми "провокація", яку він хоче "категорично відхилити".

"Наша політична концепція і наше політичне бачення як фракції "Наша Україна" було висловлено у проекті політичної угоди, яка давала відповідь на те, як стабілізувати українську ситуацію між парламентськими і президентськими виборами. На цій позиції ми вже стоїмо кілька місяців в українському парламенті, вона є незмінною, і до цього я нічого не можу додати", - зазначив Ющенко.

Щодо заяви Бориса Нємцова про те, що "Союз правих сил не влаштовує перебування в блоці "Наша Україна" українських націоналістів", Ющенко зазначив: "Я думаю, що значна частина кіл, я не виключаю, що й політичних, сформована на тих міфах і на тій дезінформації, яка з часу виборів до парламенту України працювала як система на російському інформаційному ринку".

Ющенко повідомив, що йому відомо "про те, що дуже часто "Наша Україна" подавалася чи то як антиросійська, чи то фашистська, боронь Боже, чи ще якогось такого ухилу політична фундація". "Безумовно, у неправильному контексті подавалася наша позиція і щодо сценарію вирішення політичного конфлікту в самій Україні, і щодо вирішення низки проблем, у тому числі й тих, що стосуються двосторонніх відносин", - зазначив він.

Лідер "Нашої України" вважає, що "це викривлене дзеркало, це та система міфів, яка вибудовувалася через монополію зв"язків одних політичних сил із Москвою, з російськими політичними силами. Я відверто хочу заявити, що ми не є антиросійською політичною силою, - ані за духом, ані за буквою", - сказав Ющенко.

Лідер "Нашої України" також назвав абсурдом і провокацією інформацію про те, що він нібито обговорював з головою РНБО Грузії збройну тему, повідомляє UNIAN з посиланням на прес-службу блоку.

У прес-службі повідомили, що Ющенко мав зустріч з послом Грузії в Україні Григолом Катамадзе та секретарем РНБО Грузії Тедо Джапарідзе, під час якої обговорювались двосторонні відносини між Україною і Грузією. Під час зустрічі Джапарідзе передав Ющенку запрошення від Президента Грузії відвідати Тбілісі.

Водночас народний депутат України Давид Жванія заявив, що не зустрічався з грузинськими політиками.

Читайте також:

Хакамада і Нємцов вирішили, що Кучма має працювати до кінця. Ющенко з ними погодився?

ЮЩЕНКУ В МОСКВІ НЕ ДАВАЛИ ЖОДНИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ДОСТРОКОВИХ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ В УКРАЇНІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування