Чорномирдін шантажує Кучму трубою в обхід України

Середа, 23 жовтня 2002, 12:02
Питання про будівництво Росією газопроводу в обхід України "знято підписанням документів" про створення міжнародного газотранспортного консорціуму, однак якщо українська сторона буде затягувати з реалізацією домовленостей, Росія "буде змушена" повернутися до цього варіанту, вважає посол Росії у Києві Віктор Чорномирдін.

У вівторок ввечері у прямому ефірі телеканалу ICTV Чорномирдін підкреслив, що "сьогодні Україна має таку потужну систему (газотранспортну) і повинна її підтримати у надійному стані". На його думку, газотранспортний консорціум не тільки дозволить це зробити, але "зобов'язаний, за це і беруться - зробити так, щоб система була, насамперед, надійною".

Посол відзначив, що "потужна газотранспортна система" України довжиною більше 35 тис. км, що має більш 70 компресорних станцій, вимагає "щорічно, для того, щоб підтримувати у робочому, і не просто у робочому, а у надійному стані" мінімум від $1,5 млрд. до $2 млрд. вкладень. "Для однієї країни це буде накладно", - підкреслив він.

Він висловив також переконання, що процес створення міжнародного консорціуму не буде затягуватися. "Ну, не повинен він затягуватися. Ну, як може затягуватися, коли є документи підписані. Є другий документ, що підписали два господарських органи - НАК ("Нафтогаз України") і "Газпром" про створення цього консорціуму, який буде створений", - сказав Чорномирдін.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...