Росія Кучму не підтримує, проте його імпічмент – катастрофа для держави

Середа, 23 жовтня 2002, 13:11
"Віктор Ющенко - ключова фігура української опозиції", – вважає заступник
голови Держдуми Росії Ірина Хакамада.

На зустрічі лідера "Нашої України" з представниками Союзу правих сил вона висловила думку, що у Росії "існує міф, що Ющенко - політик, якого підтримує Захід і США", а тому Кремль продовжує підтримувати Кучму".

Хакамада підкреслила, що СПС "виступає проти імпічменту Леоніду Кучмі, але в Україні має бути вироблена формула стабілізації ситуації через формування професійного уряду". "Дострокова відставка президента України була б для держави катастрофою", - наголосила Хакамада, водночас зазначивши, що СПС не підтримує політику Кучми.

Хакамада переконана, що "Кремль має налагоджувати діалог з політичними силами, які реально впливають на майбутнє України". За її словами, стабілізація ситуації в Україні сприятиме "стабілізації в СНД".

Тим часом лідер парламентської фракції СПС у Державній думі Росії Борис Нємцов під час зустрічі з Ющенком заявив, що "треба думати про російсько-українські відносини після 2004 року". "Гранично короткозоро не помічати того, що Кучма є президентом, який йде. Зі знаком "плюс" чи "мінус" - це питання для України", - зауважив Нємцов.

За його словами, СПС виступає за те, щоб Росія вела діалог не лише з нинішньою українською владою, але й опозицією. Депутат Держдуми вважає неправильною позицією відсутність контактів з найбільшою фракцією українського парламенту. Він зазначив, що "міжпарламентські стосунки повинні і мають передувати іншим політичним контактам".

За словами Нємцова, на зустрічі з делегацією "Нашої України" було обговорено ідею укладання міжфракційного договору між "Нашою Україною" та "СПС". Він зауважив, що сторони планують підписати документ наприкінці листопада. Нємцов назвав "помилкою" рішення Кремля підтримувати під час виборів в Україні певні сили, "серед яких були і комуністи". На його думку, "ця позиція нині змінюється", повідомляє прес-служба "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News