Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість не чіпатиме Кінаха, обіцяє Задорожній

Середа, 23 жовтня 2002, 13:24
Постійний представник президента України у парламенті Олександр Задорожній допускає, що прем'єр країни Анатолій Кінах збереже свою посаду при формуванні парламентською більшістю коаліційних урядів.

"Швидше за все, буде внесена кандидатура діючого прем'єра Анатолія Кінаха, і президент або подасть її на затвердження парламенту, або прийме інше відповідне рішення", - сказав постпред у четвер у Києві на прес-конференції.

Він не виключає, що питання про формування коаліційного уряду може бути розглянуте у Верховній Раді найближчим часом, якщо буде прийняте рішення продовжити сесійні засідання.

"Якщо Верховна Рада прийме рішення не робити перерву до 20 листопада (на цей період не передбачені сесійні засідання), то, можливо, це питання буде розглянуте" - сказав Задорожній.

За його словами, проект постанови про зміну календарного графіка роботи Верховної Ради підготовлений на координаційній раді "дев'ятки", і цей документ "побічно стосується розгляду питання формування коаліційного уряду.

"У Верховної Ради через відомі причини є велика заборгованість щодо законодавчих актів: ми відстаємо на 200 законодавчих актів, тому один тиждень перерви можна використовувати для обговорення законів", - підкреслив він.

Разом з тим, Задорожній висловив сумнів у тім, чи буде прийняте рішення про готовність до змін. "Існує багато бажаючих дестабілізувати ситуацію, і щоб не поглиблювати психологічну кризу, в якій знаходяться певні представники уряду, що не мають підтримки, мають бути прийняті рішення або більшістю, або Верховною Радою у цілому про те, що депутати готові до змін. Тоді питання буде вноситися у форматі, раніше запропонованому президентом - більшість пропонує уряд", - сказав постпред.

Задорожній також вважає, що "дев'ятка" могла б об'єднатися у більшість не з усією фракцією "Наша Україна", а з її "поміркованою" частиною. Він сказав, що важко уявити собі об'єднання дев'яти пропрезидентських фракцій з фракцією "Наша Україна", в якій 59 осіб голосують за відставку президента України. Водночас він вважає можливим об'єднання з тими депутатами фракції "Наша Україна", які займають "поміркованішу позицію".

При цьому Задорожній підкреслив, що це є не відтворенням точки зору президента, а його особистою точкою зору.

УНІАН
Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...