Депутатів Держдуми Хакамаду і Нємцова випровадили з Білорусі

Середа, 23 жовтня 2002, 15:12
Літак, на якому перебувають випроваджені з Білорусі лідер Союзу правих сил Борис Нємцов, а також Ірина Хакамада, залишив злітну смугу аеропорту "Мінськ-1" та вилетів до Москви, повідомила Інтерфаксу прес-секретар СПС.

Раніше Нємцов повідомив, що він і Хакамада випроваджені з Мінська. Група, що супроводжувала лідерів СПС, наразі перебуває в Мінську.

Нємцов повідомив, що підполковник КДБ Білорусі Едуард Шершень зустрів їх після прибуття в Мінськ, відсік від основної групи тих, що прилетіли разом з ними; потім Шершень і його колеги підкинули їм папку з документами і доларами, вчинили допит з приводу того, чия це валюта. "Після цього нам дали квитки на літак в Москву, оточили щільним натовпом співробітників правоохоронних органів Білорусі та супроводили до трапа", - сказав Нємцов.

Нємцов охарактеризував інцидент, що відбувся з ним в середу в аеропорту Мінська, як провокацію. "Це дешева провокація, яка пов'язана з агонією поліційного режиму Лукашенка", - заявив лідер СПС.

Лідери СПС прибули до Мінську для участі в роботі конференції, організованій аналітичним центром "Стратегія", а також для зустрічей з керівництвом Об'єднаної громадської партії Білорусі та рядом лідерів білоруської опозиції.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування