Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український омбудсмен у Лондоні підтримала ідею міжнародного розслідування справи Гонгадзе

Середа, 23 жовтня 2002, 18:16
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова відвідала штаб-квартиру Національного Союзу Журналістів Великобританії (NUJ) у Лондоні, де обговорювалося питання про розслідування убивства Георгія Гонгадзе.

Ніна Карпачова вітала ініціативу національного союзу журналістів Великобританії зі створення міжнародної комісії з розслідування справи, але підкреслила, що закордонні й українські слідчі мають працювати спільно.

"Ми хочемо знати, хто замовив вбивство Гонгадзе, як воно було організовано, і як вмер Гонгадзе", сказала Карпачова. Вона відзначила, що попереднє розслідування українською прокуратурою і міліцією справи Гонгадзе не можна назвати бездоганним.

Представник NUJ Тім Госпілл повідомив Карпачову, що Союз вітатиме будь-яке розслідування, що допоможе розкрити всі обставини вбивства Гонгадзе. "Ми стурбовані смертю наших колег і тим, що це загрожує свободі преси", сказав він.

Карпачова розповіла представникам NUJ, що готується спільна американо-українська команда для перевірки автентичності плівок Мельниченка щодо "Кольчуг". У відповідь на питання, чи може ця тема відвернути увагу від справи Гонгадзе, Карпачова висловила впевненість у тому, що навпаки, якщо експерти підтвердять автентичність плівок, це тільки підштовхне розслідування справи Гонгадзе.

Карпачова, що зустрічалася в Лондоні з представниками міністерства закордонних справ, вітала кампанію NUJ і інших організацій у справі Гонгадзе і закликала Союз продовжувати контакти з нею й українськими журналістами для просування справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування