Піскун визнає, що просто не має права на процесуальні рішення щодо Кучми

Середа, 23 жовтня 2002, 19:06
Генеральна прокуратура України заявляє, що за норм нинішнього законодавства відсутня можливість прийняття "будь-яких процесуальних рішень відносно президента України".

Таким чином Генпрокуратура відповіла на звернення "групи народних депутатів України щодо порушення кримінальної справи у зв’язку з начебто наявністю в діях президента України ознак скоєння кримінальних злочинів, передбачених статтею 94 Кримінально-процесуального кодексу України".

Згідно з повідомленням прес-служби Генпрокуратури, ГПУ розглянула звернення і дійшла висновку:

"Відповідно до вимог статті 105 Конституції України Президент користується правом недоторканності на час виконання повноважень, тобто має особисту конституційну гарантію, яка спрямована на створення умов безперешкодного здійснення ним президентських повноважень.

Конституція України та інші чинні законодавчі акти України не містять ніяких застережень щодо меж такої недоторканності, як це врегульовано стосовно народних депутатів статтею 80 Конституції України, чи суддів (стаття 126 Конституції).

Статтею 111 Основного Закону України передбачений особливий порядок усунення з посади Президента України – у порядку імпічменту в разі вчинення злочину. При цьому розслідування проводить лише створена Верховною Радою України тимчасова слідча комісія, до складу якої включається спеціальний прокурор та спеціальний слідчий. А висновок про те, що в діяннях Президента є ознаки злочину, уповноважений зробити лише Верховний Суд України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування