Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Завод Григоришина ледве не заблокували "брати Суркіси"

Середа, 23 жовтня 2002, 19:44

Керівництво ВАТ "Дніпроспецсталь" (Запоріжжя) обвинувачує компанії, "підконтрольні братам Суркісам", у завданні збитків підприємству шляхом безконтрольної розробки відвалів "Балка середня", що належать "Дніпроспецсталі".

Керівник служби безпеки комбінату "Дніпроспецсталь" Сергій Захаров на прес-конференції в Києві у вівторок повідомив, що кілька років тому почалася спільна розробка відвалів заводом "Дніпроспецсталь" і компаніями, "підконтрольними братам Суркісам".

Згодом, відзначив Захаров, ці компанії стали працювати безпосередньо на територіях, що належать "Дніпроспецсталі" і, зокрема, рити котлован під залізницею, використовуваною заводом для вивозу відходів.

У результаті, сказав керівник служби безпеки, три тижні тому дорога просіла, "Дніпроспецсталі" довелося використовувати резервний варіант вивозу відходів, що не дозволяє працювати на повну потужність і може призвести до зриву замовлень.

Захаров констатував, що в конфліктну ситуацію втягнуті правоохоронні органи Запоріжжя, що "за вказівками з Києва здійснюють, по суті, злочинну діяльність, зневажаючи закони України і завдаючи збитків підприємству".

На його думку, конфлікт навколо розробки відвалів "Балки середньої" пов'язаний із затримкою бізнесмена Костянтина Григоришина, що разом із партнерами володіє контрольним пакетом акцій "Дніпроспецсталі".

"Конфлікт між Костянтином Григоришиним і Григорієм Суркісом відбивається на роботі підприємства, а три тижні тому перед заводом була дилема, як функціонувати через руйнування залізничної гілки, по якій вивозяться відходи виробництва", - констатував директор заводу Євген Барков.

За його словами, для усунення завданого фірмами-розробниками відвалів збитку і відновлення працездатності "Дніпроспецсталь" уже витратила до 200 тис. грн. Крім того, був зірваний контракт на 400 тис. грн.

Керівники підприємства висловили сподівання, що із закінченням наприкінці 2002 року дії угод між "Дніпроспецсталлю" і фірмами-розробниками відвалів ситуація на заводі нормалізується.

Разом з тим вони висловили стурбованість, що фірми, "підконтрольні братам Суркісам", не підуть з території заводу і після закінчення дії договорів, з огляду на велику прибутковість розробки відвалів, що містять дорогі кольорові метали.

ВАТ "Дніпроспецсталь" є єдиним в Україні виробником сортового прокату і кування зі спеціальних марок сталі - нержавіючої, інструментальної, швидкорізальної, підшипникової, конструкційної, а також із жароміцних сплавів на основі нікелю.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування