Якщо звільнити Медведчука, політична криза мине - законопроект

Четвер, 24 жовтня 2002, 10:44
У парламенті зареєстрований ще один проект постанови за результатами розгляду питання про політичну ситуацію в Україні. У ньому вимагається від президента країни негайно звільнити з посади своєї адміністрації Віктора Медведчука, а також підписати ряд важливих законопроектів, прийнятих раніше парламентом.

Законопроект внесений народним депутатом, членом фракції "Наша Україна" Юрієм Кармазиним.

Згідно з проектом постанови, пропонується забезпечити виконання Конституції України, у тому числі і вимоги про те, що Кабінет міністрів є вищим органом у системі виконавчої влади, шляхом відсторонення спроби дублювання його функцій таким консультативно-допоміжним органом президента України, яким є його адміністрація.

У проекті також пропонується звернутися до президента з проханням підписати законопроект про Кабінет міністрів і тимчасові слідчі і спеціальні комісії Верховної Ради.

Крім того, пропонується провести реформування судової системи шляхом внесення змін до Конституції у частині скасування довічного призначення суддів і прийняття Судового кодексу України.

Законопроект пропонує зобов'язати комітет Верховної Ради з питань правової політики і питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності подати на розгляд парламенту до 15 листопада нові редакції Цивільного, Господарського і Кримінально-процесуального кодексів.

У документі пропонується продовжити роботу Верховної Ради у режимі пленарних засідань з 28 жовтня до 1 листопада.

Як повідомлялося, в середу у парламенті зареєстровані два проекти постанови про політичну ситуацію в України. У проекті від опозиційних фракцій парламенту пропонується підтримати питання про початок процедури імпічменту президента України Леоніда Кучми.

Депутати пропрезидентських фракцій у своєму проекті постанови пропонують проведення виборів президента України і народних депутатів на демократичних засадах у визначені Конституцією України терміни.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування