Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Районний суд Києва дав санкцію на арешт четвірки ЄЕСУ

Четвер, 24 жовтня 2002, 11:51
Печерський місцевий суд Києва дав санкцію на арешт усіх чотирьох колишніх співробітників компанії "Єдині енергетичні системи України", які були екстрадовані з Туреччини.

Таке рішення суд виніс у середу, задовольнивши подання Генеральної прокуратури України, що просила обрати для затриманих запобіжний засіб - арешт, повідомили Інтерфакс-Україна у Генпрокуратурі.

Арештовані будуть утримуватися під вартою у Лук'янівському слідчому
ізоляторі Києва.

Колишній генеральний директор корпорації, свекор лідера Блоку Юлії Тимошенко Геннадій Тимошенко, екс-голова правління корпорації Євген Шаго, колишній головний бухгалтер "ЄЕСУ" Лідія Сокольченко і бухгалтер Антоніна Балюра були екстрадовані до України з Туреччини 21 жовтня. Колишні керівники "ЄЕСУ", затримані 1 червня 2002 року в Анталії.

У січні нинішнього року Генпрокуратура у ході розслідування справи корпорації "ЄЕСУ" пред'явила обвинувачення ряду колишніх керівників корпорації, у тому числі голові правління корпорації Шаго, генеральному директору Геннадію Тимошенку, головному бухгалтеру Сокольченко і бухгалтеру Балюрі й оголосила їх у розшук.

Зокрема, ці особи звинувачуються у приховуванні валютної виручки корпорації; розкраданні державних коштів у особливо великих розмірах. Крім того, їм інкримінується замах на розкрадання державних коштів, контрабанда через кордон України російського природного газу, підробка документів.

Справи відносно колишніх співробітників ЄЕСУ об'єднані зі справою колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який зараз знаходиться у в'язниці у США, де звинувачується у відмиванні грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...