Жоден проект про ситуацію у країні не пройшов. У ЛИТВИНА ТРАПИЛАСЯ ІСТЕРИКА

Четвер, 24 жовтня 2002, 12:03
Верховна Рада не підтримала жодної постанови з питання про політичну ситуацію в Україні.

За проект постанови, внесений лідерами опозиційних фракцій, проголосували 200 народних депутатів, проти - 19 з 425, які брали участь у голосуванні. Як повідомлялося, у цьому проекті, серед іншого, депутатам пропонувалося підтримати питання про початок процедури імпічменту президенту України Леоніду Кучмі.

За проект постанови, внесений представниками "дев'ятки", проголосували 222 парламентарії, проти - 37 з 363, які брали участь у голосуванні. У цьому проекті пропонувалося провести вибори президента і народних депутатів на демократичних основах у визначені Конституцією України терміни.

За проект постанови, внесений членом фракції "Наша Україна" Юрієм Кармазіним, проголосували 117 депутатів, проти - 8 з 363, які брали участь у голосуванні. Цей проект постанови мав намір зажадати від Кучми негайного звільнення з поста глави президентської адміністрації Віктора Медведчука, а також підписання ряду важливих законопроектів, прийнятих раніше парламентом.

Після розгляду проектів про політичну ситуацію, депутати планували проголосувати по економічних законопроектах, зокрема про протидію легалізації отриманих злочинним шляхом надходжень і необхідності особистого голосування депутатів. Перший законопроект був відправлений на повторне друге читання.

У зв'язку з цим спікер Володимир Литвин емоційно звинуватив лідера фракції "Наша Україна" Віктора Ющенка і голову бюджетного комітету Петра Порошенка у "зриві" домовленостей. Звертаючись до парламентаріїв, Литвин сказав: "Зараз ви цинічно блокуєте роботу Верховної Ради".

"Це ганьба", - кричав він, і додав, що депутати ставлять свої політичні інтереси вище за інтереси держави.

"Якщо ви не хочете працювати, ви скажіть, що не хочете працювати, вибирайте нове керівництво - і працюйте", - кричав Литвин.

"Ви захопилися політичною грою, вам потрібна влада, вам не потрібен український народ", - у пориві гніву кинув депутатам спікер, оголосив перерву до 12.30 і залишив зал засідань парламенту.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News