Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У парламенті триває війна

Четвер, 24 жовтня 2002, 13:12
Фракція "Наша Україна" не братиме участі у голосуванні поки Верховна Рада не підтримає постанову Ющенка-Безсмертного, яка передбачає унеможливлення голосування депутатів за інших парламентаріїв.

Як повідомив член "Нашої України" Юрій Павленко, рішення про внесення такої постанови і домагання її ухвали було прийнято зранку на засіданні "Нашої України".

Фракція також вирішила підтримати проект постанови про політичну ситуацію, внесену Симоненком, Морозом та Тимошенко. Як відомо, ані проект постанови про політичну ситуацію пропрезидентських фракцій, ані трійки не знайшов необхідної підтримки депутатів.

Парламент також не підтримав постанову Ющенка-Безсмертного, після чого депутати не змогли результативно проголосувати, у Литвина стався нервовий зрив і він оголосив перерву.

Після перерви лідер "Нашої України" пояснив позицію фракції. За словами Ющенка, "минулого четверга ми домовились про поновлення переговорного процесу", і на підтримку цього "Наша Україна" проголосує за бюджет в першому читанні та за три бюджетонаповнюючі законопроекти.

Однак, у понеділок стало зрозуміло, що переговори зірвано. "Ми опинилися в диспозиції тритижневої давності, - зазначив він. - Єдиний вихід – відновлення переговорного процесу, не в адміністрації президента, і без Медведчука".

У свою чергу лідер фракції НДП Валерій Пустовойтенко заявив, звертаючись до представників "Нашої України": "Ви нас знову обдурили, як обдурили своїх виборців". За його словами, фракція Ющенка мала повернутися до нормальної роботи після розгляду питання про політичну ситуацію в країні. На цьому наголошував у своєму виступі і Володимир Литвин.

В той же час лідер СПУ Олександр Мороз відповів на закиди Литвина так: "Є більшість, проголошена президентом, їй же ніхто не заважає голосувати!". Один з лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов теж зауважив, що свої звинувачення Литвин може висувати "тільки більшості, якої не існує".

Після обміну випадами на трибуну таки вийшов депутат Терьохін доповідати законопроект "Про оподаткування прибутків підприємств". Депутат наголосив, що зробив це проти своєї волі, "за наказом Ющенка".

Пізніше парламент 226 голосами прийняв цей законопроект у другому читанні, при цьому "Наша Україна" не голосувала, однак на підтримку документа висловилися 7 членів БЮТ.

***

Тим часом Олег Беспалов залишив депутатську групу "Народовладдя" через "незгоду з курсом, яким вона іде" стосовно бюджетної політики, прав людини та оцінки політичної ситуації. Він також повідомив, що не поновлював своє членство у більшості. За його даними, цього також не зробив Володимир Сивкович та ще двоє депутатів, які раніше призупинили членство у більшості.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
Усі новини...