Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідчі Генпрокуратури вимагають охорону від Тимошенко. Тимошенко "смішно"

Четвер, 24 жовтня 2002, 14:15
Слідчі Генеральної прокуратури України, які ведуть справу екс-прем'єра Павла Лазаренка, Юлії Тимошенко та ряду колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України", звернулися до генерального прокурора Святослава Піскуна з проханням надати їм особисту охорону.

Як заявив на терміново скликаній у четвер прес-конференції начальник відділу слідчого управління Генпрокуратури Володимир Жербицький, це прохання обгрунтоване тим, що на адресу слідчих пролунали погрози з боку депутатів Юлії Тимошенко та Олександра Турчинова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, це відбулося в середу пізно ввечері в ході розгляду в Печерському місцевому суді Києва питання про обрання запобіжного заходу для чотирьох колишніх керівників ЄЕСУ.

Ближче до закінчення судового розгляду в суд прибули Тимошенко та Турчинов, які "ображали і загрожували слідчим", котрі були присутніми в залі судових засідань, заявив Жербицький.

"Ми сприйняли ці погрози реально", - сказав він, додавши, що прокуратурі відомо, "хто працює в охороні" Тимошенко і Турчинова.

На запитання, чи не є висловлення Тимошенко звичайними емоціями, оскільки приведені представником прокуратури висловлення можна розцінити саме так, Жербицький відповів, що "це звучить не перший рік і неодноразово". "Я просто доводжу до відома" цю інформацію, сказав він, відзначивши, що не може судити про те, чи були ці висловлення просто емоціями.

Відповідаючи на запитання, чи може бути порушена кримінальна справа щодо народних депутатів за фактом погроз працівникам прокуратури, Жербицький сказав: "Ми зобов'язані доповісти керівництву, а керівництво Генпрокуратури ухвалить рішення".

Як повідомлялося, Печерський місцевий суд Києва дав санкцію на арешт чотирьох екстрадованих на цьому тижні з Туреччини керівників компанії ЄЕСУ - Геннадія Тимошенка, Євгенії Шаго, Антоніни Балюри та Лідії Сокольченко.

***

Партія "Батьківщина" після цієї прес-конференції спростувала заяву слідчих прокуратури, бо висловлені ними претензії є "просто смішними". Тимошенко "не діяла і не діє тими ганебними методами, які застосовує щодо неї влада та карально-репресивні органи держави".

"Висловлювання Юлії Тимошенко про те, що слідчим прокуратури, так само як і можновладним замовникам всіх брудних політичних справ, колись безумовно доведеться відповідати за свої незаконні і аморальні дії, можна сприймати винятково як моральну оцінку стану, в якому перебуває сьогодні прокуратура та чинна влада", - зазначає "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування