Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура визначилася зі статтями для екс-керівників ЄЕСУ

Четвер, 24 жовтня 2002, 15:34
Генеральна прокуратура України звинувачує чотирьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" - Геннадія Тимошенка, Євгена Шаго, Антоніну Болюру і Лідію Сокольченко - у привласненні майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, що карається позбавленням волі на термін від 7 до 12 років.

Як передає кореспондент УНІАН, згідно з прес-релізом, розповсюдженим прес-службою Генпрокуратури, відповідна стаття Кримінального кодексу України (частина 5 статті 191 ККУ) серед інших обвинувачень інкримінується усім чотирьом фігурантам кримінальної справи.

Крім цього, Геннадію Тимошенку та Євгену Шаго Генпрокуратура інкримінує скоєння контрабанди (ст. 70 в редакції Закону України про внесення змін до Кримінального кодексу від 15 лютого 1995 р.), приховування валютної виручки (ст. 80 індекс 1 в редакції Закону України про внесення змін до Кримінального кодексу від 29 липня 1994 р.), службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 27 чинного ККУ).

Антоніну Болюру та Любов Сокольченко звинувачують у приховуванні валютної виручки (ст. 80 індекс 1 в редакції Закону України про внесення змін до Кримінального кодексу від 29 липня 1994 р.), службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 27 чинного ККУ).

Як повідомлялося раніше, 23 жовтня 2002 року постановою судді Печерського місцевого суду Києва обвинуваченим обрано міру запобіжного заходу - утримання під вартою.

Як зазначається в прес-релізі Генпрокуратури, на даний час з обвинуваченими проводяться слідчі дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування