Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще трохи, і Литвин стане головним викривачем режиму Кучми

Четвер, 24 жовтня 2002, 15:41
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин визнає існування тиску на українські суди.

У країні існує "успадкований з радянських часів такий феномен як телефонне право", - відзначив Литвин, виступаючи в четвер на 5-ому черговому з'їзді суддів України.

"Більш того, технічний прогрес і поява мобільного зв'язку, як на мене, піднімають цю справу на якісно новий рівень", - напівжартівливо сказав він.

За рядом об'єктивних і суб'єктивних причин українські судді не завжди мають можливість протистояти силовому тискові, відзначив спікер.

У своїй доповіді Литвин також звернув увагу на проблему з виконанням судових рішень, що стосується навіть Конституційного суду.

"Ставлення до актів Конституційного суду, скажемо так, недостатньо відповідальне", - підкреслив він.

Існування проблеми з матеріальним і фінансовим забезпеченням судової системи України змушує суди шукати інші джерела фінансування, крім передбачених держбюджетом, думає Литвин. За його словами, це приводить до залежності судів від місцевої влади і так званих "спонсорів".

Литвин відзначив, що в проекті держбюджету-2003 депутатами закладене збільшення фінансування судової системи.

Спікер звернув увагу і на той факт, що серед деяких українських суддів існує "некомпетентність і непрофесіоналізм, невміння розібратися в конкретній ситуації". "Знаходяться і судді, що розуміють свою незалежність як уседозволеність із усіма наслідками, що з цього випливають", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Політцензура є", визнав Литвин, щоб не бути лицеміром

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування