Піскун захищає свої слідчих від Тимошенко

Четвер, 24 жовтня 2002, 20:53
Слідчим Генеральної прокуратури України, які ведуть справу екс-прем'єра Павла Лазаренка, Юлії Тимошенко і ряду колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України", виділена особиста охорона.

Про це у телепрограмі "Саме той" на УТ-1 у четвер повідомив генеральний прокурор України Святослав Піскун.

Піскун також повідомив, що слідчим виділили зброю, "оскільки надійшли реальні загрози їх здоров'ю, їх життю і безпеці їх сімей".

Генпрокурор заявив, що у нього немає підстав не довіряти слідчому, що написав рапорт.

Як повідомив у четвер на прес-конференції начальник відділу слідчого управління Генпрокуратури Володимир Жербицький, з проханням надати їм охорону до Генпрокурору звернулися слідчі "у справі ЄЕСУ".

Це прохання, з його слів, викликане тим, що на адресу слідчих прозвучали загрози з боку депутатів Тимошенко і Олександра Турчинова, які у ході розгляду у Печерському місцевому суді Києва питання про обрання запобіжного засобу для 4-х колишніх керівників ЄЕСУ "ображали і погрожували слідчим". "Ми сприйняли ці загрози реально", - сказав він.

Як повідомлялося, Печерський місцевий суд Києва дав санкцію на арешт 4-х екстрадованих на поточному тижні з Туреччини вищих керівників компанії ЄЕСУ - Геннадія Тимошенка, Євгена Шаго, Антоніни Балюри і Лідії Сокольченко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування