Україна - одна з найкорумпованіших країн світу

П'ятниця, 25 жовтня 2002, 11:25
Україна залишається однією з найкорумпованіших країн світу, вважає директор українського відділення міжнародної організації "Трансперенсі інтернешнл" Лариса Денисенко. Така оцінка пролунала в четвер у Верховній Раді на презентації брошури "Протидія корупції. Книжка парламентарія".

Відсутність помітного прогресу в боротьбі з корупцією в Україні директор українського відділення міжнародної антикорупційної організації "Трансперенсі інтернешнл" Лариса Денисенко пояснила браком політичної волі можновладців і застерегла щодо можливих санкцій міжнародної спільноти: "Якщо політична воля не з'явиться найближчим часом, якщо не буде політичних змін, то я навіть боюся прогнозувати, що може статися".

Голова Комітету Верховної Ради з боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович нагадав, що наразі в Україні немає жодної резонансної антикорупційної справи проти високих посадовців і наполіг на необхідності кодифікації антикорупційного законодавства та його всебічного застосування.

Депутат наголосив, що корупція, зокрема, спричиняє масовий виїзд українців за кордон, і це може призвести до справдження прогнозів Римського Клубу щодо зменшення населення держави до 2025 року до 20 мільйонів осіб.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування