Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шкіля не пускають до Москви

П'ятниця, 25 жовтня 2002, 18:14
Народні депутати України Андрій Шкіль, Тарас Чорновіл і Рефат Чубаров орієнтовно прибувають до аеропорту "Домодєдово" о 21.40 мск.

Після прибуття до Москви депутати мають намір спочатку піти до українського посольства, після чого відправлються на місце подій до театрального центру на Дубровці.

За словами Шкіля, депутати вимагатимуть повідомити терористів про їхнє прибуття з метою проведення переговорів для сприяння звільненню українських громадян.

Раніше повідомлялося, що рейс із Києва на Москву, яким повинні були летіти народні депутати України Андрій Шкіль, Рефат Чубаров і Тарас Чорновіл, був відмінений. Ці депутати планують взяти участь у переговорах з терористами, які захопили в Москві заручників, у тому числі 30 громадян України.

За словами самого Шкіля, депутатам повідомили в аеропорту "Бориспіль" про відміну рейса № 1107, що мав вилетіти до Москви о 17.15 за київським часом, не надавши "жодних пояснень".

В аеропорту "Бориспіль" не змогли відповісти на запитання про причини відміни рейсу, порадивши звернутися до авіакомпанії "Авіалінії України". У свою чергу, представник авіакомпанії повідомив агентству, що рейс № 1107 відмінено у зв'язку з метеоумовами в аеропорту "Внуково", про що авіакомпанія одержала відповідну телеграму, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Шкіль також повідомив, що Федеральна служба безпеки Росії затримала посередника, який вів переговори між бойовиками, які захопили заручників, та українськими офіційними особами. Шкілю відомо, що цей посередник заарештований, і "це загрожує першочерговості звільнення українських громадян".

Шкіль сказав, що троє депутатів забронювали квитки на найближчий рейс, який повинен прибути до Москви близько 21.00 МСК. Разом з тим депутати намагаються знайти можливість вилетіти в російську столицю раніше. Зараз вони знаходяться у VIP-залі аеропорту.

Тим часом, за повідомленням Московського Інтерфаксу, робота московського аеропорту "Шереметево" протягом останньої години вкрай ускладнилася через метеоумови.

Видимість у районі аеропорту через хвильове проходження туману в другій половині дня різко змінюється від 2000 метрів до 150 метрів. Останній показник практично закриває аеропорт для прильоту літаків. Незважаючи на те, що аеропорт має вищу категорію для роботи в будь-яких метеоумовах, далеко не всі літаки сертифіковані по третій категорії.

"Аеропорти "Домодедово" та "Внуково" наразі відновлюють роботу. Більшість відмін та затримок рейсів у цих аеропортах спостерігалися до обіду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...