Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка не вважає за потрібне сперечатися з Медведчуком

Субота, 26 жовтня 2002, 13:01
США не будуть намагатися залучити президента України Леоніда Кучму до судової відповідальності у зв'язку з його схваленням продажу радарних систем "Кольчуга" в Ірак, заявив американський посол в Україні Карлос Паскуаль в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому у суботу.

"Дача згоди не суперечить законові, але факт згоди має серйозні моральні наслідки, а також наслідку для існування довіри у двосторонніх стосунках", - підкреслив він.

Паскуаль нагадав, що МЗС України направив Штатам дипломатичну ноту, в якій йшла мова про те, що українська сторона провела експертизу запису розмови Кучми з главою "Укрспецекспорту" Валерієм Малєвим, яка була вивішена в Інтернеті, і прийшла висновку, що запис, зроблений екс-майором держохорони Миколою Мельниченком, не є автентичною.

"За тиждень ми відповіли нашою дипломатичною нотою, в якій повідомили, що американською стороною була проведена експертиза оригіналу запису з наданням звукозаписного пристрою. Дослідження проводилося електронною лабораторією ФБР, яка є однієї з кращих у світі", - сказав він.

Крім того, підкреслив посол, "сполучення аудіоанализу і технологічних експертиз, що були проведені, дозволяє встановити, що цей цифровий запис не піддавався якій-небудь обробці". "Ми впевнені у тому, що маніпуляцій з цифровими файлами не було, що немає розривів запису і що на плівці немає дивних і специфічних звуків, що могли б свідчити про втручання у запис або про проведення з ним якихось маніпуляцій", - сказав Паскуаль.

"Ми вважаємо запис автентичним, і не бачимо ніякої необхідності у проведенні додаткових досліджень. Крім того, ми не вважаємо, що дане питання є правовим, і тому не вважаємо, що українські експерти повинні брати участь в аналізі", - підкреслив посол.

На питання, чому б Сполученим Штатам не надати українській стороні технічну документацію проведеної експертизи, Паскуаль відповів, що в Америки немає нічого, что потрібно було б ховати. "Питання у тому, що у нас немає ані найменшої зацікавленості, щоб починати якусь форму змагання щодо експертиз з українською стороною. У нас є впевненість у тих результатах, які ми одержали", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...