За цензуру перед журналістами буде віддуватися лише Семиноженко

Субота, 26 жовтня 2002, 15:52
Парламентські слухання по свободі слова і цензурі у засобах масової інформації пройдуть у Верховній Раді України 11 грудня. Про це на семінарі для регіональних ЗМІ у суботу у Києві повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова і інформації Микола Томенко.

З його слів, у ході парламентських слухань заплановані виступи голів профільного комітету парламенту, першого віце-прем'єра України Володимира Семиноженка, а також представників від журналістів. Томенко також повідомив, що комітет планує обмежити виступи парламентаріїв і дати можливість виступити представникам журналістів.

У ході парламентських слухань крім традиційної постанови планується також прийняти і план законодавчих ініціатив, в якому визначити прийняття необхідних законів, а також внесення змін в чинне законодавство, зокрема, що стосуються чіткого визначення терміну "цензура", можливості введення кримінальної відповідальності за цензуру у засобах масової інформації.
Коментуючи ситуацію, що склалася з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, Томенко підкреслив, що "ситуація конфліктна".

Він також не виключив того, що після налагодження стабільної роботи у парламенті, профільний комітет внесе четверту кандидатуру від Верховної Ради на посаду члена Національної ради по телебаченню і радіомовленню.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування