"Наша Україна" погрожує "адекватною реакцією" на ігнорування Ющенка

Вівторок, 29 жовтня 2002, 12:17
Фракція "Наша Україна" ініціює проведення консультацій з приводу формування парламентської більшості з усіма силами Верховної Ради, повідомив журналістам у вівторок лідер Українського Народного Руху, член "Нашої України" Юрій Костенко.

З його слів, на політраді блоку, яка відбулася у вівторок, "Наша Україна" обговорювала питання подальшої роботи фракції в парламенті, а також можливість проведення переговорного процесу про формування "дієздатної більшості".

Поки ініціатори переговорів не знають реакцію "дев'ятки" на ініціативу "Нашої України", - сказав Костенко, підкресливши, що фракція вважає за необхідне "спочатку обговорити програму, для цієї програми сформувати коаліцію, а потім ділити портфелі". "Ми хочемо припинити політику, яка веде в нікуди", - підкреслив лідер УНР.

Відповідаючи на питання про кандидатуру прем'єра й імовірність того, що "Наша Україна" підтримає одну із запропонованих "дев'яткою" кандидатур, Костенко заявив: "у нас своя кандидатура - Віктор Ющенка". У той же час, зі слів Костенка, "Наша Україна" буде "адекватно" реагувати у разі призначення іншого прем'єра і перерозподілу комітетів між 9-ма фракціями.

На думку Костенка, "абсолютно реальне" те, що "дев'ятка" зможе "домовитися" і затвердити свого прем'єра, оскільки "зараз комуністи показали, що вони успішно можуть домовлятися за ті або інші політичні обіцянки".

На думку депутата, будь-хто з названих кандидатур (Анатолій Кінах, Олег Дубина, Микола Азаров, Віктор Янукович) може бути проголосований завдяки підтримці комуністів.

Проте, Ющенко висловлюється за проведення переговорів з усіма політичними силами, в тому числі і з комуністами, повідомив Костенко, однак зазначив, що сам він виступає проти таких переговорів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування