Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БІЛЬШОСТІ, МОЖЛИВО, БУДЕ ЄДИНИЙ КАНДИДАТ В ПРЕМ'ЄРИ

Вівторок, 29 жовтня 2002, 17:14
Лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова не виключає, що фракції більшості запропонують єдину кандидатуру прем'єр-міністра України.

В інтерв'ю журналістам у вівторок Богатирьова нагадала, що фракції запропонували на розгляд президентові чотири кандидатури на цю посаду - нинішнього прем'єра Анатолія Кінаха, першого віце-прем'єра Олега Дубини, глави Донецької обладміністрації Віктора Януковича, глави Державної податкової адміністрації Миколи Азарова.

У той же час, за її словами, "процес переговорів між фракціями не виключає того, що якісь фракції можуть відкликати свої пропозиції". "Це не означає, що ми не вийдемо на одну кандидатуру", - додала Богатирьова.

Лідер фракції також не виключила того, що на розгляд може бути винесена й інша кандидатура - не з четвірки.

Вона відзначила, що фракція "Регіони України" (п'ята за чисельністю фракція в українському парламенті, до якої входять 37 депутатів) має намір провести зустрічі з усіма кандидатами на цю посаду.

Богатирьова вважає, що успішність проходження кандидатури глави Донецької обладміністрації Віктора Януковича, якого запропонувала її фракція, залежить від того "під яку програму буде сформований Кабінет міністрів", а також "здібностями, можливостями і взаємодією з парламентом".

"Якщо прем'єр, що буде затверджений парламентом, користуватиметься підтримкою не тільки на першому етапі, але й у наступному - будемо вважати, що повноваження парламенту збережені і парламент не йде на дострокові вибори", - відзначила Богатирьова.

За її словами, фракція визначила свої критерії перед пошуком кандидатури на посаду прем'єра, що дали можливість "вийти" на Януковича.

У випадку, якщо Янукович не буде підтриманий парламентом і президентом, то фракція розгляне інші кандидатури за тими же критеріями, як і свого кандидата, сказала депутат.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...