Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ може проголосувати за прем'єра? У "Демініціатив" свої претензії

Вівторок, 29 жовтня 2002, 17:27
Соціалісти братимуть участь у голосуванні щодо кандидатур на посаду прем`єр-міністра України, але інше питання - чи голосуватимуть вони "за", "проти" чи утримуватимуться. Про це сказав в інтерв`ю журналістам лідер фракції СПУ Олександр Мороз.

Водночас, за його словами, деякі з тих чотирьох кандидатур, які на сьогодні внесено на посаду прем`єр-міністра України парламентською більшістю, для фракції СПУ є "неприйнятними з політичних мотивів". Мороз не уточнив, кого з них стосується це висловлювання.

Тим часом лідер групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш в інтерв`ю журналістам заявив, що до того часу, доки не відбудуться зустрічі кандидатів на посаду прем`єр-міністра України, народні депутати з групи не висловлюватимуться за підтримку жодної з кандидатур.

Він зазначив, що умовами для підтримки його депгрупою якогось кандидата на посаду прем`єр-міністра є задоволення певних претензій групи щодо посад в уряді України.

Крім того, за словами Гавриша, група "Демократичні ініціативи" готова обговорювати позиції майбутнього прем`єра щодо програми дій уряду.

Гавриш зазначив, що "Демократичні ініціативи" хочуть почути від кандидата на посаду прем'єр-міністра підходи, які уряд застосовуватиме для налагодження співпраці з парламентом, і зокрема, з їхньою депутатською групою.

У разі задоволення цих умов депутатська група "Демократичні ініціативи" готова до "солідарної відповідальності", сказав Гавриш. Він зазначив, що позиція групи "буде дуже чіткою і одночасно вимогливою".

Фракція комуністів готова підтримати на посаду прем'єр-міністра представника КПУ, сказав член фракції Адам Мартинюк. Мартинюк підкреслив, що позиція КПУ залишається незмінною - "комуністи готові і будуть голосувати за прем'єра від КПУ".

З приводу інших кандидатів - "поживемо побачимо", сказав Мартинюк, коментуючи слова одного з лідерів "Нашої України" Юрія Костенка, який припустив, що комуністи можуть підтримати одну з чотирьох кандидатур, запропонованих більшістю.

Парламентська більшість запропонувала чотири кандидатури на посаду прем'єр-міністра: нинішнього глави уряду Анатолія Кінаха, першого віце-прем'єра Олега Дубини, голови ДПАУ Миколи Азарова та Донецького губернатора Віктора Януковича.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування