Вільнюс станет послом України, бо Литва теж колись була в СРСР

Середа, 30 жовтня 2002, 10:49
"У Західній Європі та Америці український президент Кучма через свої недемократичні дії та вперті підозри щодо його участі у злочинах розглядається практично як вигнанець. Проте, в Литві ні – хоча б тому, що ця країна ще кільканадцять років тому була частиною Радянського Союзу, а тому, мабуть, і розуміє політичні особливості держави на Чорному морі", - пише Neue Zuericher Zeitung у середу.

Коментуючи намір президента Литви Валдаса Адамкуса підтримувати Україну на шляху до ЄС, швейцарське видання зазначає, що "український президент Кучма … у Західній Європі не радо очікуваний гість. .. У Литві ж відносини з Києвом розглядають під дещо прагматичним кутом зору". Газета також висловлює упевненість, що "Кучма … нині твердо знає, що надії на швидкий вступ України до ЄС мало, а за часів його правління цей крок не буде зроблений точно".

Нагадаємо, що у вівторок під час офіційного візиту президента України Кучми до Литви президент Адамкус заявив, що Литва "повністю підтримує" Україну на шляху інтеграції до Європи і НАТО. Адамкус сказав, що "ми можемо скористатися досвідом Польщі, яка була адвокатом Литви у її вступі до ЄС", та наголосив, що "Литва готова стати кращим адвокатом України щодо вступу в Євросоюз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування