Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В україно-російську "трубу" поки вклали 1 млн. доларов

Середа, 30 жовтня 2002, 14:44
Керівники ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" у вівторок у Києві підписали установчі документи для створення "Міжнародного консорціуму з керування та розвитку газотранспортної системи України".

Як говориться в прес-релізі "Газпрому", компанії внесуть у статутний капітал консорціуму рівними частками суму, що на початковому етапі складе $1 млн. На засоби, виділені засновниками, будуть початі передінвестиційні дослідження, які планується завершити до літа 2003 року. Співробітники спільної компанії повинні будуть розробити ТЕО спільних інвестиційних проектів, знайти прийнятні схеми залучення інвестицій у розвиток української газотранспортної системи, а також представити розрахунки очікуваних податкових виплат у бюджет України.

Спільна компанія буде зареєстрована в Києві відповідно до вимог українського законодавства. Протягом двох найближчих тижнів представники "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України" проведуть перші збори засновників, де буде обрана Рада засновників і призначені керівні органи компанії.

В жовтні в Кишиневі в рамках Ради глав держав СНД у присутності президента Росії Володимира Путіна і президента України Леоніда Кучми прем'єр-міністри двох держав Михайло Касьянов і Анатолій Кінах підписали міжурядову угоду про стратегічне співробітництво в енергетичній області.

Також голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко підписали договір про створення Міжнародного консорціуму по керуванню і розвитку газотранспортної системи України.

Підписання документів стало можливим завдяки раніше досягнутим у Санкт-Петербурзі за домовленостями Путіна, Кучми і канцлера ФРН Герхарда Шредера.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування