Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер нас називатимуть самогубцями

Середа, 30 жовтня 2002, 15:59
У вівторок київська міліція встановила, що директор інформаційного агентства "Українські Новини" Михайло Коломієць зв'язувався телефоном з рідними й близькими після того, як припинив приходити на роботу 21 жовтня. Про це агентству "Українські Новини" повідомила прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві з посиланням на виконуючого обов'язки начальника управління Анатолія Сліпченка.

За інформацією, переданою агентству з посиланням на Сліпченка, "міліція встановила, що Коломієць після 21 жовтня щодня дзвонив рідним і близьким і пояснював свою відсутність особистими причинами".

"Тому міліція не вважає його зниклим. Зараз вживаються заходи для встановлення місця його перебування", — цитує прес-служба Сліпченка.

Слідство встановило, що Михайло Коломієць, що зник 21 жовтня з 22 по 28 жовтня кілька разів на день розмовляв по телефону зі своєю знайомою Любов'ю Рубан. За її словами, у понеділок, 28 жовтня, він попрощався з нею, давши зрозуміти, що має намір покінчити життя самогубством. Остання розмова відбулася орієнтовно о 17:00. Після цього Коломієць більше не дзвонив, а його мобільний телефон був виключений.

На думку інших знайомих редактора "Українських Новин", фраза Коломійця що "він уже не житець" не може бути однозначно інтерпретована, як намір покінчити із собою, а навпаки може свідчити про серйозність оцінки погроз, що надходили йому. Всі опитані нами вчора близькі Коломійця однозначно оцінюють його як людину, не здатну на самогубство. Деякі також висловили припущення, що подібна версія могла бути запущена в "Українські Новини" недоброзичливцями редактора.

У понеділок, ми не знали чи живий наш колега. У вівторок, після оприлюднення перших результатів слідства дещо відлягло від душі, але ненадовго: 21-го Михайло зник, нікому нічого не повідомивши. Але після цього дзвонив, мабуть, знайомій, котрій він міг довіряти в тій екстремальній ситуації, в якій опинився і про яку нам поки ще нічого не відомо.

Запуск же версії про самогубство змушує переживати більше, ніж колись. Занадто схоже на "підготовку суспільної думки" до якогось результату подій. Дай Боже, щоб це були тільки наші припущення.

Хто такий Коломієць

Засновник і головний редактор агентства "Українські Новини" Михайло Коломієць - ледь чи не найвпливовіша фігура в українській діловій журналістиці і напевно найуспішніший редактор інформаційного агентства в країні.

За значенням для місцевого медіа-ринку Коломійця і його "Українські Новини" можна порівняти хіба що з роллю і місцем у російській бізнес-журналістиці засновника і першого головного редактора "Коммерсанта-дейлі" Володимира Яковлєва.

Точно так, як Яковлєв виховав, а, по суті, створив у Москві на початку 90-х перше покоління економічних журналістів у Росії, так і агентство Коломійця стало унікальною творчою майстернею, через яку пройшли усі провідні економічні журналісти України. Ім'я Коломійця як Редактора і Вчителя на сьогоднішній день вважається на ринку універсальним знаком якості.

Для нього самого таким зразком, за принципом роботи якого він будував своє агентство, був англійський Reuters, кар'єру в якому Михайло в 1992-му році проміняв на тоді ще явно примарний шанс створити в нашій країні щось рівне за якістю, тільки в національному масштабі. І до 2002-му Коломійцю це майже вдалося. Я можу про це судити, оскільки працював з Михайлом пліч-о-пліч чотири роки з моменту заснування агентства. А згодом, приступивши до роботи над проектом "Ділові Відомості", використовував деякі його ідеї щодо напрямку розвитку газетних проектів.

Ми щиро сподіваємося, що після того як нинішній інцидент благополучно розв'яжеться, я і мої колеги зуміємо ще не раз скористатися його добрими порадами. А поки що ми лише висловлюємо від імені "Ділових Відомостей" підтримку нашим колегам з "Українських Новин" і просимо усіх, хто може хоч би чимсь допомогти слідству або дати корисну інформацію, зв'язатися електронною поштою: alsam@ukranews.com або за телефоном: 495-29-60.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування