Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Знайти гроші Хусейна за куплені "Кольчуги" буде важко

Середа, 30 жовтня 2002, 19:02
Викрити фінансові потоки нелегального продажу "Кольчуг" Іраку буде важко, вважає колишній радник Саддама Хусейна, доктор фізичних наук, атомник, Хидір Гамза.

Як повідомив Гамза в інтерв'ю радіо "Свобода", сценарій, обговорений Кучмою на записах Мельниченка, є дуже вірогідною схемою нелегального продажу радарних систем Іракові.

"Саддам Хусейн звичайно використовує інших осіб для таких операцій, підставні імена й підприємства в інших країнах, для того, щоб переховувати гроші на іноземні рахунки. Отож в деяких випадках неможливо довести звідки надійшли гроші й зокрема, довести, що капітал отримано від Саддама Хусейна", – сказав Гамза.

Ще під час іраксько-іранської війни у вісімдесятих роках Багдад встановив дуже добрі стосунки із представниками Радянського союзу у воєнно-обороній сфері. Багато з тих представників й по сьогодні займають посади у воєнно-промисловому комплексі колишніх радянських республік.

Багдадський режим був упевнений, що замовлення на постачання деяких озброєнь чи воєнної техніки з країн колишнього Радянського союзу буде виконано, вважає Гамза.

За його словами Гамзи, високопоставлені іракські службовці прибували "з торбами ювелірних виробів, діамантів, валюти". Вони також мали "безіменні рахунки капіталів, вкладених в іноземних банках – ці рахунки використовувалися зокрема у випадку великих фінансових операцій", пояснив іракський експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...