Справу Гонгадзе будуть згадувати Генпрокуратурі завжди – експерт ПАРЄ

Середа, 30 жовтня 2002, 19:16
Німецький юрист, експерт із питань захисту прав людини Ганс-Крістіан Крюгер, призначений спеціальним уповноваженим Парламентської Асамблеї Ради Європи зі справи Гонгадзе, у листопаді приїде до України.

Як повідомив Ганс-Крістіан Крюгер, під час перебування в Києві його цікавитиме передусім правовий аспект проведеного розслідування. Для цього він має намір докладно ознайомитися з роботою слідчих органів, повідомляє Радіо Свобода.
При цьому Ганс-Крістіан Крюгер зауважив, що він "не детектив, який має з'ясувати, що трапилося". "Я – юрист, завдання якого перевірити, чи могло проведене розслідування взагалі принести якісь результати", - сказав експерт.

Ганс-Крістіан Крюгер спробує розібратися, наскільки складною є ця справа насправді і чи не намагаються в Україні навмисно гальмувати хід розслідування. Експерт висловив готовність зустрітися з усіма відповідальними особами, що займалися чи займаються справою Гонгадзе.

Крюгер сподівається, що, базуючись на своїх висновках, він зможе дати деякі поради щодо підвищення ефективності роботи слідства. Необхідний досвід для цього він має: свого часу в рамках комісії з питань прав людини йому доводилося розглядати подібні справи в Туреччині, де також виникали проблеми під час розслідування тих чи інших злочинів. Ганс-Крістіан Крюгер нагадав, що розкриття вбивства Георгія Гонгадзе є в інтересах самої України.

"Цю справу ніколи не забудуть. Генеральній прокуратурі постійно дорікатимуть, якщо вона не зможе з'ясувати обставини загибелі журналіста", - попередив Ганс-Крістіан Крюгер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News