Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У листопаді у нас буде "демократична" більшість з Ющенком

Середа, 30 жовтня 2002, 23:00
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко прогнозує, що до третьої декади листопада є шанс сформувати у Верховній Раді демократичну більшість.

Про це він сказав в інтерв`ю кореспонденту UNIAN. За словами Ющенка, "переговорний процес знаходиться у самому оптимістичному сценарії за всі шість попередніх місяців".

Як сказав Ющенко, "Наша Україна" веде переговори "практично з усіма "політичними силами, а зокрема, з "Трудовою Україною", НДП та "Регіонами України". Він наголосив, що останні два тижні показали декоративність процесів, якими намагається керувати адміністрація президента, з формування парламентської більшості.

"Ми не залишали стіл переговорів, оскільки Україні потрібен працюючий парламент, який ініціюватиме законодавчі зміни", - додав Ющенко.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", Ющенко, однак, наголосив, що парламентської більшості ніколи не буде, якщо її формуватимуть в адміністрації президента. Про це він заявив на зустрічі з представниками спільних українсько-німецьких підприємств.

На думку Ющенка, "Україна стоїть на межі визнання того, що парламент – єдиний політичний інститут в державі. Шість місяців змагаються дві концепції і два сценарії розвитку політичної ситуації. Перший – це сценарій адміністрації президента, яка через тиск, примус, інші репресивні методи формує адміністративну більшість. Це глухий шлях, який віддаляє нас від Європи. Другий варіант – сценарій "Нашої України". Ми запропонували парламентським силам відмовитися від адміністративної моделі і самостійно формувати більшість", - наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування