Щодо саміту НАТО в Празі Україна ще подумає

Четвер, 31 жовтня 2002, 14:18
Протягом найближчих двох тижнів офіційний Київ сформулює відповідь на запрошення взяти участь у засіданні комісії Україна-НАТО у форматі міністрів закордонних справ, заявив держсекретар МЗС Юрій Сергєєв, повідомляє Інтерфакс-Україна. "Ми повинні визначитися, чи задовольняє нас такий формат запрошення", - сказав Сергєєв у четвер під час офіційного візиту делегації Верховної Ради України в Грецію.

"Ми вважаємо, що роль України, як стабілізуючого фактора в регіоні, заслуговує на те, щоб зберігся той формат, про який йшла мова на Рейк'явікському саміті НАТО", - додав держсекретар.

Водночас Сергєєв наголосив, що це не означає, що Україна відмовиться від участі в цьому саміті, та закликав не драматизувати ситуацію. Він також підкреслив, що в цьому питанні є тільки "один нюанс - НАТО виробило той формат, що вважає на цьому етапі конструктивним для обох сторін - України та НАТО". За його словами, "ставлення до України" повинне відповідати "тій потенційній ролі України в регіоні як надійного партнера альянсу".

За словами держсекретаря, таке бачення формату проведення зустрічі Україна-НАТО буде ретельно вивчено українською стороною і "з погляду наших стратегічних інтересів".

Сергєєв також підкреслив, що на початок листопада заплановане чергове засідання комітету Україна-НАТО, й Україна повинна переговорити зі своїми партнерами і "до кінця з'ясувати обставини, що стали причиною зміни формату проведення зустрічі Україна-НАТО".

У середу Рада НАТО ухвалила рішення провести засідання комісії Україна-НАТО в рамках саміту Північноатлантичного альянсу в Празі на рівні міністрів закордонних справ.

Читайте також:

НАТОвці не хочуть сидіти за одним столом з Кучмою через "Кольчуги"

КУЧМІ ВІДМОВИЛИ В ЗАПРОШЕННІ НА САМІТ НАТО. МЗС закликає не "маніпулювати"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування