КПУ ПОДАЛА КУЧМІ СВОГО КАНДИДАТА НА ПРЕМ`ЄРА

Четвер, 31 жовтня 2002, 15:23
Лідер фракції комуністів Петро Симоненко звернувся з відкритим листом до президента Кучми, де пропонує призначити прем'єр–міністром України Станіслава Гуренка.

"Надкритичний стан розвитку соціально-економічної ситуації в купі із розв'язаною Вами політичною кризою, вимагає надзвичайних заходів щодо запобігання розвалу держави уже у 2003 році", - зазначаєтся у листі. За словами Симоненка, комуністи "бачать реальний підхід до розв'язання" цієї проблеми у створенні коаліційного уряду "із представників лівих сил та центристських угруповань".

На думку Симоненка, "розвиток політичної ситуації в Україні" вимагає "відкритого діалогу влади і опозиційних сил".

Як зазначає Симоненко в листі до Кучми, зараз відбувається "цинічний торг за посаду прем'єр-міністра". Підгрунтям цієї ініціативи, на його думку, є "змова президента України з потенційними кандидатами на посаду глави уряду з метою продовження політичного життя та отримання гарантій особистої безпеки нині діючого президента України".

Члени фракції КПУ категорично заявляють "про неприпустимість такого підходу, як і про антидержавницькі наслідки просування досі оприлюднених кандидатур". Раніше повідомлялося, що на посаду прем'єра запропоновані Анатолій Кінах, Олег Дубина, Віктор Янукович та Микола Азаров.

Комуністи зазначають, що виступити їх змушує нинішня ситуація в державі: "Уряд, у складі якого діють не повноцінні і відповідальні міністри, а якісь не визначені Конституцієїю України політичні діячі, перетворено на драну ширму, за якою спритні кримінальні ділки за активної підтримки адміністрації президента множать свої мільярдні надбання. В міжнародній пресі – свіжа українська тема: оприлюднено прізвища українських мільярдерів – один із них ніби то Ваш близький родич. А Ваш нинішній ревний захисник і радник, як пишуть, трохи таки не дотяг до мільярда доларів".

"Неупередженим політикам зрозуміла альтернатива можливого "вибору": або подальше зміцнення авторитаризму в межах Банкової вулиці міста Києва, або остаточний перерозподіл власності, закріплення кримінально-феодального поділу України. І ніяких перспектив виходу із соціально- економічної кризи, яка вже довела Україну до когорти найбідніших країн світу і впевнено тягне її народ до вимирання", - зазначають комуністи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...