Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зленко називає відкликання запрошення Кучми "непорозумінням"

Четвер, 31 жовтня 2002, 17:05
Глава МЗС України Анатолій Зленко переконаний, що нинішні непорозуміння у відносинах Києва і Вашингтону носять тимчасовий характер, і не приведуть до принципової зміни рівня і характеру співробітництва Україна-НАТО.

В інтерв'ю журналістам у четвер у прес-клубі МЗС, міністр відзначив, що "цих ускладнень і непорозумінь не бажає ні більшість українців, ні більшість американців, ні для кого не секрет, що за цим стоїть недальновидна і незрозуміла нам політика".

Зленко також висловив подяку "тим членам НАТО, які після вчорашнього рішення підтвердили незмінність своєї підтримки євроатлантичного курсу України". Він також висловив переконання, що "кризи у відносинах України з НАТО немає, є визначені колізії у відносинах з одним із членів альянсу (США)". "Але я упевнений, що це тимчасово - колізії пройдуть, а партнерство залишиться і розвиватеметься по висхідній", - заявив міністр.

Відповідаючи на питання, Зленко повідомив, що на даний час Україна вивчає можливість своєї участі в комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, і ухвалить рішення найближчим часом.

Коментуючи рішення НАТО провести в Празі засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, він відзначив, що "тим самим альянс, по суті, відійшов від попередніх планів провести саміт з Україною". "Ми сприймаємо це рішення спокійно, без зайвого ажіотажу й емоцій, уважно вивчаємо їхні причини і наслідки", - сказав Зленко.

"Наша остаточна реакція залежатиме від цілого ряду причин, у тому числі і від рівня і змісту документів, що пропонуються до підписання. На нашу думку, вони повинні додати особливому партнерству з НАТО дійсно нову якість", - відзначив він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...