Кучма готовий до діалогу з непередбачуваною опозицією

Четвер, 31 жовтня 2002, 17:06
Президент України Леонід Кучма знову закликає опозицію до діалогу.
"Я виступаю за діалог з опозицією. Єдиною передумовою діалогу є те, що такий діалог повинен здійснюватися не в контексті реалізації приватних політичних амбіцій, а в ім'я України", - заявив він у четвер у Києві на святкуванні з нагоди 6-річчя з дня створення Державної податкової адміністрації України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами президента, предметом "переговорів" повинні стати "дві визначальні для держави проблеми": політична реформа в країні, а також європейська і євроатлантична інтеграція України. "Консенсус політичних сил потрібно формувати, насамперед, з цих питань", - наголосив він.

Говорячи про політичну ситуацію в країні, Кучма відзначив, що "сучасні гострі політичні процеси мають виключно поверхневий, міжелітний характер". "Незважаючи на це, коаліція опозиційних сил здатна на непередбачувані дії, у тому числі такі, котрі здатні підірвати не тільки наші найбільші завоювання - стабільність і спокій у державі, але й основи незалежності України", - сказав він.

Президент думає, що опозиція не має чітко визначених політичних та ідеологічних вимог. "Вона поєднує протилежні сили, що підкоряють дії єдиній меті - боротьбі за владу в Україні", - сказав Кучма, відзначивши, що це відбувається в контексті кампанії з виборів президента, що наближається.

Він висловив співчуття з приводу того, що "в Україні фактично не було раніше, й так і не сформувалася права опозиція". Кучма наголосив, що ті сили, що претендують на роль державницьких, "хто піклується про майбутнє держави, повинен доводити це не на вуличних мітингах, а в кропіткій парламентській роботі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування