Кучма не їде в Прагу через PR-заходи з "Кольчугою"

Четвер, 31 жовтня 2002, 17:52
Глава українського МЗС Анатолій Зленко називає "виразним" зв'язок між "збройним скандалом" та прийнятим у НАТО рішенням провести комісію Україна-НАТО в Празі на рівні глав зовнішньополітичних відомств, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Що стосується "Кольчуг", то тут дуже багато порожньої риторики, ця ситуація, як я розумію, більше використовується як PR-захід, однак зв'язок між рішенням НАТО і "Кольчугою" є виразним", - наголосив Зленко в четвер у Києві під час зустрічі з журналістами в прес-клубі МЗС.

Зленко звернув увагу "на той факт, що рішення про проведення комісії Україна-НАТО на міністерському рівні ухвалено без того, щоб дочекатися висновків делегації американських і британських експертів, що відвідувала Україну". "Чим обгрунтовується така поспішність рішення?", - запитав він.

"До речі, президент досить чітко напередодні дав зрозуміти, що Україна налаштована на діалог", - додав Зленко. За його словами, "якщо інша сторона виходить з такого ж розуміння, є сенс у проведенні засідання комісії на вищому рівні, в іншому випадку - президент не бачить сенсу, тому що це не відповідало б рішенню РНБО про новий формат відносин з НАТО".

"Мені хотілося б, щоб рішення Північноатлантичної ради не стало предметом внутрішньополітичних спекуляцій в Україні", - сказав Зленко. Він нагадав, що особливе партнерство України з альянсом є невід'ємним елементом європейської безпеки.

"Позитивна основа наших відносин залишається незмінною і свідченням тому є запрошення України на празький саміт. Те ж саме можна сказати і про стратегічний курс України на євроатлантичну інтеграцію з орієнтацією на членство в НАТО", - сказав міністр.

На думку Зленка, ситуація, що склалася у відносинах Україна-НАТО є "однозначно програшною як для України, так і для НАТО". "За великим рахунком, від цього не виграє і вся європейська безпека", - сказав він.

"Боюся, що після рішення НАТО щодо України "празький торт" буде віддавати гіркуватим присмаком. Подивимося, хто від цього виграє - визначені кон'юнктурні думки чи прагматичний підхід, розрахований на перспективу", - сказав Зленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...