Кучма оголосив війну кланам. І захистив Сергія Медведчука у війні з Ющенком?

Четвер, 31 жовтня 2002, 19:56
Президент України Леонід Кучма, заявляє, що протидія клановим угрупуванням в економічній сфері має стати пріоритетом в роботі податкових служб.

"Особливо небезпечною для суспільства є ситуація, коли кланові інтереси неплатників податків прикриваються певними політичними силами, окремими народними депутатами", - сказав Кучма в четвер у Києві, виступаючи на урочистостях з нагоди 6-річчя створення Державної податкової адміністрації.

"Визнавав і буду визнавати за податківцями право застосовувати найжорсткіші заходи щодо тих, хто ухиляється від сплати податків, протиставляючи власні інтереси суспільним", - підкреслив президент, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він назвав сумним, "коли до політичного тиску на податківців вдаються окремі досить імениті політики, коли інструменти мітингового тиску починають застосовуватися в найбільш життєво важливих сферах суспільних відносин". Як відомо, в жовтні Ющенко і група народних депутатів з "Нашої України" пікетувала Львівську податкову адміністрацію через конфлікт між її главою Сергієм Медведчуком і власником концерну "Орлан" Євгеном Червоненком.

Кучма зазначив, що "важко передбачити наслідки для держави" таких дій, які, на його думку, "дискредитую політичну систему держави".

"Я рішуче виступаю проти таких явищ. Окремі сили марно розраховують на те, що шляхом тиску на президента можна досягнути поступок, які б дозволили б їм і надалі жити за законами первинного накопичення капіталів", - сказав він.

Кучма пообіцяв свою постійну підтримку податковій службі в реалізації заходів, спрямованих на сплату податків в повному обсязі.

Разом з тим, президент закликав податкову службу усувати недоліки в роботі окремих її ланок і "рішуче викорінювати факти зловживань службовим становищем і порушень, які, на жаль, ще досить поширені".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News