Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зленко покликав ООН в адвокати через нападки США

Неділя, 10 листопада 2002, 18:13
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко звернувся до Ради безпеки ООН з проханням вжити заходів для розгляду в рамках комітету №661 із санкцій щодо Іраку ситуацію, яка склалася в зв'язку з обвинуваченнями України в постачанні систем "Кольчуга" цій країні.

Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна керівник прес-служби українського МЗС Сергій Бороденков, відповідне послання глава зовнішньополітичного відомства направив на адресу глави РБ ООН в суботу.

У своєму зверненні Зленко підкреслив, що Україна не може погодитися з висновком, згідно з яким українська сторона ніби не змогла надати достатніх доказів того, що продажу "Кольчуги" до Іраку не було.

Зленко зазначає, що офіційний Київ готовий максимально сприяти комітету №661 в проведенні неупередженого і об'єктивного розслідування цього питання.

"Останню точку в цій справі має поставити саме Рада безпеки ООН - авторитетний міжнародний орган, у виняткову компетенцію якого входять питання санкцій", - вважає глава українського МЗС.

Як повідомив Бороденков, разом з цим посланням Зленко направив главі Ради безпеки ООН "всебічну інформацію" про візит до України групи британських і американських експертів, яка, "зокрема, доводить, що їм (експертам) було надано досить матеріалів, щоб пересвідчитися у відсутності факту порушень санкцій щодо Іраку".

Як повідомлялося, комітет №661 збирається розглянути питання про обвинувачення керівництва України в нелегальному продажі радарних установок "Кольчуга" Іраку 11 листопада. Про це заявив дипломатичний представник Норвегії, яка зараз очолює цей комітет.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування