До кінця тижня країна отримає нового прем'єра?

Понеділок, 11 листопада 2002, 12:29
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що до кінця нинішнього тижня парламент визначить кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

В інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві він зазначив, що поки ніхто з чотирьох кандидатів, визначених парламентською більшістю (Анатолій Кінах, Олег Дубина, Микола Азаров, Віктор Янукович) не знімав свою кандидатуру.

Спікер також нагадав, що фракція Компартії запропонувала на посаду прем'єра кандидатуру свого однопартійця Станіслава Гуренка, а лідер блоку Юлії Тимошенко у відкритому листі до народних депутатів запропонувала розглянути ще три кандидатури (Івана Плюща, Володимира Горбуліна, Василя Дурдинця). Литвин також висловив думку, що свою кандидатуру буде пропонувати і фракція "Наша Україна".

"Кожна фракція вийде зі свого бачення ролі і місця прем'єра", - підкреслив спікер. Хотілося б, щоб Верховна Рада прийшла до консолідованої кандидатури на посаду прем'єр-міністра, яка "дозволить зцементувати парламент", а також "забезпечить активну роботу уряду", особливо у нинішній ситуації, коли необхідно прийняти бюджет на майбутній рік, додав Литвин. Однак він як і раніше вважає, що парламенту не вдасться визначити консолідовану кандидатуру на посаду глави уряду.

Голова Верховної Ради також нагадав, що, згідно з Конституцією, свою кандидатуру на посаду прем'єра також вносить президент України.

Литвин висловив думку, що рейтингове голосування, за допомогою якого, можливо, буде визначена єдина кандидатура на посаду прем'єр-міністра - "це ще одна умова, яка може посварити політиків і політичні сили".

Розмови про коаліційний уряд відбиваються на ставленні до Кабінету міністрів, і це відчувається у сесійній залі, зауважив спікер. "Уряд став заручником невизначеності", - сказав він, зазначивши, що це також ускладнило ситуацію. Однак для того, щоб внести нову кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, необхідно ухвалити рішення про відставку нинішнього прем'єра, додав він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...