Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин скликає закрите засідання парламенту?

Понеділок, 11 листопада 2002, 12:37
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловлюється за необхідність проведення закритого засідання парламенту для розгляду внутрішньополітичної ситуації в країні.

В інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві він відзначив, що нещодавній розгляд у парламенті питання про політичну ситуацію в Україні "носив яскраво виражене партійне забарвлення". Тим часом, на думку спікера, зараз необхідно виходити в більшій мірі з загальнодержавних позицій, консолідувати політичну еліту, владу.

"Це питання надзвичайної ваги", - підкреслив Литвин.

"Сьогодні потрібна серйозна бесіда на рівні Ради національної безпеки й оборони, уряду, парламенту", - сказав він, додавши, що потрібно "покласти кінець вузькопартійним, егоїстичним звадам, а виходити з того, що усі сьогодні в однаковій мірі несуть відповідальність за державу, за суспільство".

На думку спікера, зараз необхідно визначитися з послідовністю кроків, які має проводити Україна на зовнішньополітичній арені, а також усередині країни, після чого провести ряд нарад і зустрічей.

"Головне, що нам потрібно зробити - це повернути в Україну дискусії щодо України, які вийшли за її межі", - підкреслив Литвин, додавши, що "ніхто крім нас не зможе прийняти адекватних рішень для того, щоб Україна залишалася стабільною державою для українського народу і для Європи".

Останній раз питання про політичну ситуацію в Україні піднімалося на засіданні Верховної Ради 24 жовтня. Тоді парламент не підтримав жодної постанови з трьох запропонованих з питання про політичну ситуацію в Україні.

Зокрема, лідери опозиційних фракцій серед іншого пропонували депутатам підтримати питання про початок процедури імпічменту президентові України Леонідові Кучмі.

У проекті постанови, внесеному представниками "дев'ятки", пропонувалося проводити вибори президента і народних депутатів на демократичних основах у визначені Конституцією України терміни.

Член фракції "Наша Україна" Юрій Кармазін у своєму проекті пропонував зажадати від Кучми негайного звільнення з посади голови президентської адміністрації Віктора Медведчука, а також підписання ряду важливих законопроектів, прийнятих раніше парламентом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування