Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" отримала "свого" мера у Хмельницькому

Понеділок, 11 листопада 2002, 12:45
Комітет виборців України не зареєстрував суттєвих порушень виборчого законодавства під час виборів міського голови Хмельницького, які відбулися 10 листопада. Про це повідомив прес-секретар КВУ Олександр Черненко.

За результатами попереднього підрахунку голосів, лідирує заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Хмельницького Микола Приступа, якого підтримує блок "Наша Україна". На другому місці - Олександр Вінніков, який виконує обов'язки міського голови Хмельницького, - 21,1%. На третьому місці - народний депутат України, член фракції СДПУ(О) Олег Лукашук - 13,5%.

За словами представника КВУ Олександра Черненка, було зафіксовано низку дрібних порушень, особливо під час голосування, і всі вони стосувались спроб підкупу виборців.

Він підкреслив, що не виключає, що у зв'язку з цими порушеннями, деякі кандидати вимагатимуть визнати вибори недійсними. Однак, Черненко наголосив, що з боку кандидата в мери Миколи Приступи, який, за попередніми результатами, лідирує на виборах із 30,3%, не було зафіксовано жодних порушень.

За словами речника КВУ, те, що результат Приступи майже на 10% більший ніж у Олександра Віннікова, який, за попередніми підрахунками, здобув 21,1% голосів виборців, свідчить про те, що результат виборів відповідає волевиявленню громадян.

Явка виборців на виборчі дільниці м. Хмельницький становила 43%, повідомив Черненко.

Дострокові вибори мера Хмельницького були призначені після того, як у липні в автокатастрофі загинув Михайло Чекман, якій обіймав цю посаду з 1990 року. Станом на 25 жовтня у Хмельницькому було зареєстровано 37 кандидатів на посаду міського голови.

Сам Приступа, відповідаючи на питання журналістів, як вплине на його подальшу роботу той факт, що він йшов на вибори за підтримки блоку "Наша Україна", підкреслив, що це ніяк не позначиться на рівні співробітництва міського голови з обласною владою, Верховною Радою, Кабінетом міністрів або адміністрацією президента.

Приступа підкреслив, що на новій посаді він має намір у більшій мірі займатися господарською, а не політичною діяльністю.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування